Inspirerende workshop med Hanne Sørvaag

I dag har jeg vært så heldig å få delta på låtskriverworkshop arrangert av Østlandske kompetansesenter for musikk (ØKS) i samarbeid med Buskerud Musikkråd og G60. De entusiastiske arrangørene Elisabeth Bjørke Knudsen og Christin Bastiansen la forholdene svært godt tilrette for en lærerik lørdag.

Vi var rundt 20 deltakere fra 16 til 46 år, som fikk gleden av å høre låtskriver og artist Hanne Sørvaag dele sine erfaringer fra en fascinerende musikalsk karriere. Sørvaag er svært produktiv med 200 låter i året, i tillegg til å være artist og mentor for The Voice. Gjennom årene har hun skrevet flere låter som har vært på hitlistene i både Europa, USA, Australia og Japan. På en jordnær og likefram måte ga hun oss konkrete tips, innblikk i nyttige verktøy og metoder for låtskriving, og delte sjenerøst viktige betraktninger fra innsiden av en bransje i stor forandring.

I andre delen av workshopen, var det deltakernes tur til å presentere eget materiale og få tilbakemelding. Jeg ble grådig imponert over det høye musikalske nivået blant unge låtskrivere og artister! Det var flott å få oppleve skolerte, scenevante og trygge unge musikere som verdsatte respons, lyttet aktivt til andre og kom med konstruktive innspill.

Selv om jeg har øvd mye på gitar i et halvt år, er jeg jo fortsatt veldig nybegynner. Det var så vidt jeg turde å gå fram med kassegitaren for å synge for disse dyktige folka. Beina skalv og fingrene svettet, men jeg kom meg etterhvert igjennom Du tok fra meg.

Som en av ‘gamlisene’ var det overveldende oppløftende og oppmuntrende å få grundig tilbakemelding både fra Sørvaag og de andre deltakerne. Responsen gjorde meg innmari rørt.

Jeg føler meg heldig som får bli kjent med et sjenerøst musikkmiljø med inspirerende musikere i alle aldre. Det gir både mot og arbeidslyst! 🙂

 

 

2 kommentarer om “Inspirerende workshop med Hanne Sørvaag

  1. Rita Jane Gulliksen

    Kuuuuuult….. Den sangen sang du første gang jeg så deg på viseklubben…. og den er jo bare SÅÅÅÅÅ fin…. Flink du Anette…… 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s