Huskonsert med Aino Aasland

Visemiljøet er et meget hyggelig og sosialt miljø! Det skjer så mye fint på små og store scener rundt om i landet. Og blir man kjent med en visesanger, er sjansen stor for at man blir kjent med mange flere! 😀

Fram til i går var jeg ukjent med begrepet «huskonsert» – men nå kan jeg altså skryte av å ha opplevd å være på en! 🙂 Visevenninne Aino Aasland fra HVA-Horten Viser og Annet, har sammen med sin mann Lars Joakim Tveit arrangert huskonserter i sitt hjem, med ulike artister annenhver måned. De begynte sist sommer og gårsdagens konsert var den femte i rekken.

I går var vi 30 heldige gjester som fikk nyte godt av den hjemlige konsertscenen. Aino Aasland var kveldens artist, og hadde satt sammen et flott og variert program. Det er noe eget å få komme hjem til folk på en sånn personlig konsert. Og få sitte i stua deres og oppleve en visesanger som så raust og ærlig byr på seg selv og tolker livsfortellinger i ord og toner med entusiasme og formidlerkraft. Som deler gleder og sorger i musikalsk samspill med gode visevenner – til smaken av nytrukket kaffe og nystekte boller…

I første sett sang Aino Asland viser av andre låtskrivere, og akkompagnerte seg selv mesterlig på gitar. Vi fikk blant annet høre hennes tolkninger av sanger fra den nordiske viseskatten som «Visan från Utanmyra», «Mitt hjärtas fågel» av Mikael Wiehe, «Tveksamhetens tid» av Lisa Ekdahl og «Fantastisk allerede» skrevet av Kari Bremnes. Aino hadde en uforglemmelig duettversjon med Ola Nordskar på «Dimming of The day» av Richard Thompson.

Ekstra stas var det å høre Aino Aasland og Inger Kristine Rolland synge min vise «Du tok fra meg» i et flott arrangement med Ingolf Ibenhard Benjaminsen på flygel. Litt rart og veldig fint å få oppleve at en sånn personlig sang kan synges av andre og få bety noe nytt for flere.. Aino satte sitt eget preg på sangen, justerte litt på både tekst og melodi, sånn at visen fikk hennes særegne uttrykk uten å forstyrre intensjonen og det orginale budskapet. Det fungerte bra!

Andre sett var forbeholdt Ainos egne sanger. Vi fikk blant annet høre: «Det kan ta tid, det kan ta år», «Dører», «Egoparadis» og «Sang til gutten». Disse visene er hentet fra Ainos første CD «Strofen i min sjel» innspilt i studio til Teigene kultur sjekk plateomtale og hør smakebit her. Plateprodusent Peter Wemö var med og akkompangerte elegant på noen av sangene vi kjente fra plata. Ola Nordskar ga oss sin sjarmerende tolkning av Ainos vise «Tårer i mitt fjes».

Aino avsluttet kvelden med å synge «Every time you say goodbye» av Cole Porter, fantastisk akkompagnert av Lars Joakim Tveit.

Takk for en herlig huskonsert, Aino! Du imponerer og inspirerer!! 😀

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s