Plateplaner – Stille sanger

Når jeg våger drømme nye drømmer, våkner håpet litt etter litt.

Denne sangstrofen skrev jeg for et år siden, da drømmen om å gi ut egen musikk bare var florlett, eventyrlig dagdrømmeri. Jeg oppdaget at dagdrømmene er viktige. Neste umerkelig vokste de i form, fanget håpet og utkrystalliserte seg i en plan. Og nå er jeg i ferd med å virkeliggjøre drømmen! 😀

Når livet butter som mest, når vi brått og ufrivillig rives ut av et vanlig, hektisk hverdagsliv, da kan musikk være en redningsbøye. Musikk kan gi trøst, bekrefte at vi ikke er alene om våre menneskelige erfaringer og gi kjærkommen næring til sjela. Selv om jeg elsker musikk, har jeg i perioder hatt problemer med å høre på musikk. Med en sykdom som tidvis gjør meg svært lydsensitiv, har jeg ofte kjent på savnet etter musikk med et enkelt lydbilde, uten harde rytmer og skarpe toner. Jeg har savnet små sanger, med tema jeg kan relatere til i min situasjon. Og som jeg har kapasitet til å lytte til, når konsentrasjonen og lytteevnen bare varer i halvannet minutt. Det er ikke moro å bare orke og høre på en halv sang.

Om kort tid går jeg i studio og spiller inn mine små «Stille sanger». Sangene er korte og lydbildet er tilpasset lav lyttekapasitet. Her er utdrag av noen tekster som kommer på CD-albumet:

Jeg er en bjørn. Mitt hus er mitt hi. Jeg dveler i dvale til den er forbi.

Jeg ligger og lader i dager, måneder og år. Jeg hviler og venter. Tiden går.

Kan du gi meg en klem? Jeg føler meg så langt borte fra folk. Jeg lengter etter å høre til. Kan du sitte her litt, vær så snill?

Jeg lever så lite. Her inne er mitt univers, med puter og pledd – og vindu mot verden. Fjernsynet gjør meg til seer. Jeg ser alt menneskene gjør. Skulle ønske noen så sammen med meg.

Jeg har vært superheldig og fått Lars Martin Myhre med som plateprodusent og gitarist på «Stille sanger». Myhres gitarspill er delikat og poetisk, han har en særegen evne til å fargelegge stemningene med varhet og presisjon. Det er fantastisk å få jobbe sammen med en så profesjonell og kunnskapsrik musiker, og oppleve forståelse og respekt for de utfordringer som ligger i å skape et lydbilde for folk med lav lytteevne, som lengter etter musikk.

Vi lever jo i en digital tidsalder, så jeg er veldig spent på om noen vil kjøpe CD-album. Spilletiden er 15 minutter, fordelt på 12 sanger. Det følger med et lite teksthefte i lekkert design, med alle tekstene i lettleselig skrift. Prisen blir 125 kr inklusiv porto. Nå er det mulig å forhåndskjøpe CD-en ved å trykke her. Alle som forhåndskjøper «Stille sanger» bidrar til å dekke utgiftene til trykking, og det kommer veldig godt med.

😀 Anette

 

 

 

 

 

2 kommentarer om “Plateplaner – Stille sanger

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s