Litt om meg

Jeg er født på Hinna i Stavanger for 46 år siden, men byttet dialekt og bosted til Drammen i 1980.

Jeg har oppdaget at livsglede ikke er avhengig av god helse, arbeidsliv eller familieliv. For meg handler det om et valgt perspektiv, om å være tilstede – nåstilt – i livet. Om å lete etter godhet, nyte estetikk, verdsette vennskap – og utforske alt som gir livskvalitet innenfor de rammene som livet gir.

I mars i 1995, ble jeg alvorlig rammet av kyssesyken. Jeg har slitt med kroniske og omfattende plager siden den gang, noe som dessverre har gjort meg arbeidsufør. I 2,5 år lot jeg regissør Pål Winsents og Mediamente få følge meg i prosessen med å forsøke å gjenvinne helsen. Det resulterte i dokumentarfilmen «Få meg frisk» som ble vist i Puls på Nrk i desember 2010. Selv om mye av dagens krefter går med på bare det å være, er jeg opptatt av å holde meg orientert i samfunnet og prøver å gi noe tilbake.

Jeg liker å skrive og har til nå fått gitt ut barnebøkene «Venner og sånn» og «Da Anker kom i ørefellingen», i tillegg til en biografi om Sven O. Høiby på Gyldendal Forlag. Flere bøker er under utarbeidelse, blant annet en av mer selvbiografisk art. Jeg synes det er spennende å jobbe med en kombinasjon av tekst og fotografier, og fryder meg over å se egne bilder på trykk! Jeg elsker å synge, og høsten 2015 bestemte jeg meg for å lære å spille gitar og lage låter. Jeg oppdaget til min forbauselse at jeg virkelig liker å øve, og at det er skikkelig moro å skrive sangtekster og finne tonene som hører til. Nå er jeg aktiv i visemiljøet, og synger ved åpne scener så ofte jeg har anledning til det.

Som ung var jeg speider, sang i kor og engasjerte meg som frivillig i organisasjonsliv og internasjonalt arbeid. Jeg er utdannet diplomøkonom fra Handelshøyskolen BI, og var så heldig å få være STILO-stipendiat i endringsledelse i Statskonsult/Administrasjons-departementet. Jeg har hatt forskjellige jobber innenfor ledelse og administrasjon, den siste som generalsekretær for Norges ME-forening.

Jeg drømmer om å gjenvinne helsen og bli istand til å bidra i arbeidslivet, og heier på forskere som jobber hardt for å hjelpe sånne som meg med akkurat det. I mellomtiden lever jeg livet så godt jeg kan – og tillater meg å kjenne på livsgleden og dele hverdagsbetraktninger i ord og toner fra et liv utenfor tidsklemmen.

Velkommen inn i mitt univers!

🙂 Anette

 

4 kommentarer om “Litt om meg

  1. Mylén Sira

    Gratulerer med så mange lesere til den flotte bloggen din, kjære venninna mi! Heier på deg! God påske til deg og dine! Hils og klem ♥

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s